Ukupno 88 knjiga u kategoriji Religija
Duhovnost.

Opće lekcije za svakog muslimana (komentar knjige)

thumbnail
Ova knjiga, komentar na djelo šejha Abdu-l-Aziz b. Baza, r.a., predstavlja poslanicu svakom pojedincu ovog ummeta, bez obzira radilo se o muškarcu ili ženi, učitelju ili učeniku. Knjiga sadrži glavne postavke vezane za islamsko vjerovanje, šerijatsko-pravna pitanja, kao i pojašnjenje načina ponašanja kojim ...opširnije »

Vrste zikra

thumbnail
Autor u ovom članku govori koji je to jutarnji i večernji zikr, šta se izgovara u nedaći, šta se kaže u strahu, šta se kaže pri susretu sa neprijateljem, kako se dovi protiv tlačitelja, šta kaže onaj ko bude nadvladan, šta govori i čini ko učini grijeh, kako dovi onaj ko ima dug, kako dovi onaj koga snađ ...opširnije »

Dove i zikrovi kojim se čovjek štiti od šejtana

thumbnail
U ovom članku autor spominje vrste i načini liječenja bolesti, bolesti srca, odbijanje zla ljudskih i džinskih šejtana, šejtanovo neprijateljstvo prema sinovima Ademovim, oblike šejtanovog neprijateljstva, puteve kojima šejtan prilazi čovjeku, šta su uzroci šejtanskog djelovanja, šejtanove stope, zaštitu o ...opširnije »

Posebnost petka i džume

thumbnail
U ovom tekstu autor spominje 33 posebnosti petka i džume. ...opširnije »

Svakodnevni zikrovi jednog muslimana

thumbnail
U ovom kratkom djelu se spominju dnevni zikrovi koje bi svaki musliman trebao da uči u preciziranom vremenu. Odlična knjiga koju trebate preporučiti i drugima da se okoriste. ...opširnije »

Gdje je Isusov nauk u današnjem kršćanstvu?

thumbnail
Gdje je Isusov nauk u današnjem kršćanstvu? Ovo je zaista pravedno pitanje. Sa jedne strane imamo vjeru nazvanu po Isusu Kristu, ali sa druge strane su učenja kršćanstva u suprotnosti sa svime onime čemu je Isus podučavao... Gdje je Isusov nauk u današnjem kršćanstvu? Ovo je zaista pravedno pitanje. Sa jed ...opširnije »

Isus i Marija u Kuranu

thumbnail
Knjiga u sebi sadrži mnoge dijelove iz Kurana koji opisuju Merjemino i Isaovo rođenje, period djetinjstva, lijepe osobine, opis njihovih ličnosti, čudesno rođenje Isaa, mudzize koje je činio, događaji sa havarijunima (apostolima), kao i o njegovom ponovnom dolasku pred kraj svijeta, i još mnoge druge djetalje k ...opširnije »

90 dokaza iz Biblije da Isus ne može biti Bog

thumbnail
U sva četiri Jevanđelja se pominje da je Isus kazao: „Blago mirotvorcima; oni će biti prozvani sinovima Božijim.“

Riječ „sin“ ne može biti prihvaćena bukvalno jer se u Bibliji Bog očito mnogim svojim izabranim slugama obraća rječju „sin“ nazivajući ih „sinovima“. Jevreji su vjerovali d ...opširnije »

Prihvatanje Islama kao religije koja nas približava Bogu

thumbnail
Islam je, doista, vjera koja povezuje ljudska bića direktno sa Gospodarom preko vjerovanja u tevhid Stvoritelja i preko raznih vrsta ibadeta. Takva jedinstvena povezanost uliva smiraj i spokoj u osobu, i čini čovjeka sretnim.Ona obuhvata ljubav, strah, nadu i potčinjenostSvemogućem Gospodaru Allahu. ...opširnije »

Trideset uzroka ulaska u Dženent

thumbnail
U plemenitom Kuranu IMAN se spominje kao jedan od najvažnijih uzroka koji, Allahovom dozvolom, vode u Džennet, ali se uvjek spominjeuporedo s dobrim djelom. Zbog toga ne možeš naći ni jedno mjesto, gdje se spominje IMAN, kao uzrok ulaska u Džennet, a da se uporedo s njimne spominje i dobro djelo. ...opširnije »
Pogledajte još knjiga iz ove oblasti:

Besplatan dizajn za vaš sajt | Templejti za blog